top of page
Obrázek autoraJohana Vozdeková

Nedělní plánování

Aktualizováno: 27. 9. 2018


Každý nový týden s sebou přináší také nové úkoly, výzvy, překovánání sebe, krásné okamžiky, někdy ale také lehké odbočení z cesty. Pojďme si říci pár tipů, které vám zaberou pár nedělních minut, ale zefektivní celý následující týden. Buďte produktivní a plánujte chytře :)

1. Ohlédnutí za následujícím týdnem.

Projděte si týden, který je za vámi. Co se vám podařilo, jak efektivní jste byla? Splnila jste všechny úkoly, které jst e si dala?


2. Plánování nového týdne

Nejdříve si napište, co všechno vás čeká, jaké úkoly, e-maily, schůzky máte. Vytvořte si seznam a ten si poté rozepište do jednotlivých dnů. Pokud víte, že během pondělí máte 6 schůzek, dejte si tam takový úkol, který dokážete z časového hlediska splnit. Když máte volné úterý, naplánujte si na ten den nějaký velký a zásadní úkol týdne. Plánujte tak, aby byl váš týdenní plán reálný.


3. Nezapomeňte na čas pro sebe

Také sebe zařaďte do svého programu - meditace, cvičení, kosmetika, masáž, hodina pouze pro vás, čtení knih, psaní, nebo jakákoliv další aktivita, kterou máte ráda, nabíjí vás energií.


4. Plánujte své jídlo

Nemusíte do detailů, ale pokud víte, že v pondělí budete na cestách a je nereálné, abyste si stihla dát oběd v restauraci, připravte si v neděli jídlo do krabiček. Jídlo nám dává energii, je naším motorem. Pokud jste si napsala dlouhý seznam toho, co vás následující týden čeká, právě jídlo vám pomůže být koncentrovaná, v bdělosti, dobře naladěná s chutí všechny úkoly zdolat. Jídlo je součástí péče o sebe.


5. Ukliďte si

Ať už dům, nebo místo, ve kterém pracujete. Věřím v to, že existuje velmi úzké propojení mezi naším vnitřním a vnějším světem, pokud si budeme pravidelně uklízet stůl, děláme si pořádek také uvnitř. Bude se nám pracovat s lehkostí a rozvážností, nikoli v chaosu.


Cíl bez plánu je pouhým přáním.

Plánování je důležité, vede nás na cestě k úspěchu, dává nám možnost sebereflexe, organizovanosti, učí nás disciplíně a pokud plánujeme efektivně, tak nás také motivuje. Měly bychom mít ale stále na mysli, že vše, co se počítá je každý, byť jen malý krůček, který uděláme právě teď!



207 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page